Прямий діалог з Росією виключений – міністр оборони Грузії

Прямий діалог з Росією виключений – міністр оборони Грузії

Укрінформ
Міністр оборони Грузії Леван Ізорія виключає вірогідність початку прямого діалогу з Росією.

Як зазначається, напередодні глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи візит в Москву грузинських парламентарів від партії "Альянс патріотів", заявив, що Росія готова налагоджувати з Грузією контакти на нових рівнях і вести діалог з інших форматів, повідомляє "Новости-Грузия".

"У коментарі Першому каналу Суспільного мовника глава оборонного відомства повідомив, що офіційний Тбілісі продовжуватиме контакти з Москвою у рамках існуючих міжнародних форматів до тих пір, поки не буде вирішено питання деокупації грузинських територій", - йдеться в повідомленні.

Відповідаючи на питання про те, наскільки реальна загроза військової агресії Росії проти Грузії, Ізорія зазначив, що така загроза дійсно існує, що відображено в офіційних звітах з безпеки.

"Цього року було представлено документ стратегічного огляду, перша частина якого торкається аналізу загроз, і, природньо, головна загроза для країни виходить з окупованих територій. Відповідно, ця загроза реальна, коли там представлені російські військові частини. Відомо, що йдеться, приблизно, про 10 тисяч військовослужбовців, а також сучасну російську техніку, що дає підстави вважати, що загроза реальна і необхідно зробити усе можливе з метою стримування цієї загрози", - сказав він.

Читайте також: Постпред Грузії обговорив з генсеком ООН "повзучу окупацію" у Південній Осетії

Свій коментар Ізорія зробив на полях міжнародної конференції "Європейський шлях Грузії - забезпечення регіональної безпеки", яка сьогодні відкрилася у Батумі.

Головними темами, які обговорюватимуть учасники форуму, стануть інтеграція Грузії з ЄС, територіальна цілісність і дії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-