У Палаті представників США з'явився новий законопроект із санкціями проти РФ

У Палаті представників США з'явився новий законопроект із санкціями проти РФ

Укрінформ
Конгресмени від Демократичної партії представили новий варіант законопроекту із санкціями проти Росії та Ірану, надіславши таким чином чіткий сигнал президенту Трампу щодо необхідності збереження твердої позиції відносно РФ.

Документ було внесено до Палати представників США ввечері середи, повідомило інформагентство Reuters.

"Хоча новий законопроект і є ідентичним тому, що був прийнятий Сенатом (минулого місяця – ред.), він вважатиметься законодавчою ініціативою Палати представників, що дає можливість уникнути процесуальної колізії, яка спонукала республіканських лідерів Палати відіслати закон назад до Сенату", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Трампа вважають, що законопроект із санкціями проти РФ створює ризики

Поки немає жодних ознак підтримки з боку "дружніх Трампу" республіканців, які контролюють більшість у Палаті представників.

Співавторами документа виступили лідер демократичної меншості в нижній палаті Конгресу США Ненсі Пелосі, її заступник Стені Хойєр, а також старший член Комітету у закордонних справах Палати представників конгресмен-демократ Еліот Енгел.

Читайте також: Американське слідство взялося за Кушнера під час його роботи в штабі Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у червні Сенат США переважною більшістю прийняв законопроект S.722 про введення санкцій проти Ірану, який також включав у себе розділ із новими розширеними санкціями проти Росії. Процедура його прийняття в Конгресі була призупинена через конституційну вимогу про те, що всі законодавчі ініціативи, які стосуються бюджетних наповнень, мають прийматися спочатку в нижній, а потім у верхній палаті.

Проект закону включає запровадження як індивідуальних, так і секторальних санкцій проти РФ, а також закріплює існуючі обмеження проти Росії, позбавляючи президента права скасовувати їх дію без ухвалення Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-