Siemens у Криму: Ребеку Хармс обурює, що санції проти Росії постійно під питанням

Siemens у Криму: Ребеку Хармс обурює, що санції проти Росії постійно під питанням

Укрінформ
Ребека Хармс вважає за неправильне, що тема санкцій ставиться в ЄС під питання знову і знову, а деякі проекти з Росією називає контрпродуктивними для цілей і завдань Євросоюзу.  

Про це вона сказала кореспондентові Укрінформу у ФРН напередодні саміту Україна-ЄС, який пройде в Києві 12-13 липня.

«Невоєнна відповідь ЄС на агресію Путіна може бути успішною лише у тому випадку, якщо європейці продемонструють європейську єдність і ясність по відношенню до Кремля: санкції не мають бути постійно під знаком питання до того моменту, поки цілі не будуть досягнуті; такі проекти як Nord Stream II або турбіни Siemens в Криму контрпродуктивним для цілей ЄС», - заявила Хармс.

Вона зазначила, що за останні роки було досягнуто 2 найважливіших цілі: імплементований нарешті безвізовий режим для громадян України і завершена нідерландська блокада Угоди про асоціацію. Але ці успіхи не означають, що можна забути або нехтувати питаннями реформ в Україні або агресії Росії проти відносин між ЄС і Україною. ЄС не повинен забувати про страшні наслідки війни і окупації на сході України, про те, що українці платять високу ціну за опір агресивній політиці Путіна - сказала евродепутат.

«Прогрес, який ми бачили за столом переговорів і в законодавстві України має бути реалізовано», - підкреслила німецький політик. Вона зазначила успіх реформи з децентралізації і додала, що громадяни України дуже хочуть, щоб ЄС, його держави-члени і країни G7 чинили тиск з метою продовження систематичної боротьби з корупцією в Україні.

Хармс підкреслила, що «президент і уряд не повинні торкатися незалежності Національного Антикорупційного бюро» і закликала не блокувати далі створення незалежного антикорупційного суду.

Також депутат Європарламенту зазначила необхідність винесення в пріоритетні напрямки боротьбу з бідністю в країні.

Нагадаємо, минулого тижня Reuters з посиланням на знайомі з проектом джерела повідомив, що дві з чотирьох турбін виробництва Siemens були привезені в Крим для використання на електростанціях, що будуються.

Читайте також: Siemens подала позов про повернення турбін з Криму

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям поставляти в Крим технології, пов'язані з електроенергетикою, а також робити будь-які дії для обходу цих правил через те, що півострів було незаконно анексовано в України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-