Баффет дав фонду Гейтса і ще чотирьом благодійникам $3,17 мільярда

Баффет дав фонду Гейтса і ще чотирьом благодійникам $3,17 мільярда

Укрінформ
Уоррен Баффет пожертвував близько $3,17 млрд фонду Білла і Мелінди Гейтс та ще чотирьом сімейним благодійним організаціям.

Перерахування було зроблено 10 липня, повідомляють Ведомости.

Гроші були передані їм у вигляді акцій класу B інвесткомпанії Berkshire Hathaway на суму близько $3,17 млрд.

Reuters називає це найбільшою пожертвою Баффета з того моменту, як він оголосив у 2006 р. про план передати на благодійність близько $37 млрд протягом декількох років.

Крім фонду Білла і Мелінди Гейтс акції отримали фонд Susan Thompson Buffett, заснований Баффеттом на честь покійної дружини Сьюзан Томсон, і фонди Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation і NoVo Foundation, якими керують його дочка й сини. Вони отримали 18,63 млн акцій, ціна яких на закритті торгів у понеділок становила $170,25 за папір.

Читайте також: Білл Гейтс хоче змусити роботів платити податки

З 2006 р. Баффетт перерахував цим п'яти фондів $27,54 млрд, нинішній внесок став 12-м з початку його програми, зазначає Berkshire Hathaway. На даний момент мільярдеру належить близько 17% Berkshire, якою він управляє з 1965 р.

Незважаючи на періодичні перерахування коштів на благодійність, Баффетт залишається на четвертому місці в списку Forbes. До останнього внеску журнал оцінював його статки в $76,3 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-