Генсек ООН схвалив домовленість про створення зони деескалації в Сирії

Генсек ООН схвалив домовленість про створення зони деескалації в Сирії

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав важливим кроком домовленість про створення зони деескалації на південному заході Сирії.

Про це оголосили уряди Йорданії, Росії та США, повідомляє Центр новин ООН.

«Генеральний секретар ООН привітав заяву урядів Йорданії, Російській Федерації і США щодо зони деескалації і заходів, направлених на сприяння припиненню вогню і доправленню гуманітарної допомоги на південному заході Сирії», - йдеться в заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар. 

За словами Гутерріша, нові домовленості - «важливий крок на шляху до зниження рівня насильства і розширення гуманітарного доступу по всій Сирії, а також до досягнення мети всеосяжного припинення вогню в масштабах всієї країни відповідно до вимог, що містяться в багаточисельних резолюціях Ради безпеки». 

Водночас генеральний секретар закликав всі країни, попри позитивний розвиток подій в Сирії, зберігати за всіма сирійцями право на отримання притулку і міжнародний захист до того часу, поки не будуть створені умови для їх безпечного і гідного повернення на батьківщину.

Читайте також: Радбез ООН офіційно висунув кандидата на пост Генсека

У понеділок, 10 червня, в Женеві за посередництва ООН почалися непрямі міжсирійські переговори щодо політичного врегулювання. Генеральний секретар ООН закликав усі сторони подвоїти зусилля з пошуку політичного виходу з сирійського конфлікту.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-