Зустріч Трампа та Путіна має насторожити українців – експерт

Зустріч Трампа та Путіна має насторожити українців – експерт

Укрінформ
Тривале спілкування президента США Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна на полях саміту G20 у Гамбурзі має насторожити Україну.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив Стівен Сайдеман, науковий співробітник Канадського інституту міжнародних відносин в Оттаві.

«Якби я був Східною Європою або Україною, то дуже переймався б, оскільки Трамп та Путін знаходять спільну мову надто добре. Особливо зважаючи на інформацію про те, що Білий дім намагається послабити законопроект Конгресу, що обмежує можливості президента знімати санкції», - сказав Сайдеман.

Читайте також: Трамп натякнув, що розмова з Путіним його ні до чого не зобов'язує

За його словами, адміністрація Трампа може спробувати якщо не скасувати частину санкцій проти РФ, то уникати примусу до їх дотримання.

При цьому експерт визнав, що у зовнішній політиці санкції можуть мати велике значення, особливо, якщо застосовуються колективно.

«За умов великої міжнародної співпраці, санкції діють краще. З огляду на те, скільки уваги росіяни приділяють цьому питанню, для них це має велике значення. Тож санкції однозначно діють», - зазначив Сайдеман.

Читайте також: Трамп про санкції проти РФ: Нічого не буде, поки є проблеми України і Сирії

Все ж на його переконання, одними лише санкціями примусити Росію дотримуватися міжнародного законодавства не вдасться.

«Не думаю, що санкції врешті змусять РФ бути менш агресивною по відношенню до України, але точно примусять Росію платити за свою поведінку», - підсумував Сайдеман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-