Франція застерігає своїх громадян від подорожей до Північної Кореї

Франція застерігає своїх громадян від подорожей до Північної Кореї

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції закликало своїх громадян з огляду на загострення напруженості в регіоні уникати поїздок до Північної Кореї без нагальної потреби.

Про це повідомляє Reuters.

"Через зростаючу напруженість і атмосферу невизначеності та непередбачуваності, що оточує Північну Корею, всі поїздки, окрім тих, які здійснюються з важливих причин, не рекомендуються", - йдеться в оновленій заяві зовнішньополітичного відомства з туристичного консультування для громадян.

Як повідмлялося, Північна Корея заявила про успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети у вівторок, 4 липня. За приблизно 39 хвилин польоту вона подолала близько 933 км і досягла висоти 2802 км, після чого впала у виключній економічній зоні Японії.

Читайте також: США готові застосувати військову силу проти КНДР

Напередодні Сполучені Штати після екстреного засідання в Білому домі та вивчення даних розвідки озвучили позицію, що Північна Корея провела випробування саме міжконтинентальної балістичної ракети, та пригрозили Пхеньяну застосуванням силового сценарію.

Вашингтон також вважає режим Північної Кореї відповідальним за смерть американського студента Отто Вормб'єра, якого понад півтора роки тримали у в'язниці в КНДР. Вормб'єр поїхав до Північної Кореї із туристичною групою. Його заарештували 2 січня 2016 року, пізніше у телезверненні він визнав, що намагався зняти політичний плакат у готелі. Після короткого процесу 16 березня його засудили до 15 років каторги за злочини проти держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-