У Парижі допитали найближчого соратника Макрона

У Парижі допитали найближчого соратника Макрона

Укрінформ
У Парижі главу французької «президентської» фракції «Вперед, Республіко!» у Національних зборах Рішара Феррана допитали слідчі кримінальної поліції міста Ренн.

Про це повідомляє RFI з посиланням на видання Le Telegramme. 

"Допит, який почався в четвер, 6 липня, о 14 годині, тривав до пізнього вечора", - йдеться в повідомленні.

Попереднє розслідування щодо 55-річного Рішара Феррана було відкрито 1 червня. Прокуратура перевіряє, чи міг міністр порушити закон, коли в 2011 році, будучи директором страхової компанії Mutuelles de Bretagne, провів угоду з нерухомістю в інтересах своєї цивільної дружини.

Читайте також: У Франції продовжили надзвичайний стан до 1 листопада

За даними газети Le Canard Enchaine, в 2011 році бюро керуючої ради страхової компанії прийняло рішення про оренду нової будівлі. Члени ради розглянули три пропозиції і одностайно вибрали ту, що було зроблено не відомою до того дня на ринку рієлтерською фірмою Saca.

Власницею 99% акцій цієї фірми була Сандрін Дусен, цивільна дружина Рішара Феррана. На момент ухвалення рішення про укладення угоди фірма дружини Феррана ще не володіла будівлею, яку пропонувала в оренду. Ба більше, статутний капітал цієї рієлтерської фірми становив 100 євро.

За даними газети, завдяки цій угоді цивільна дружина Рішара Феррана могла збагатитися як мінімум на 500 тисяч євро.

На момент початку попереднього розслідування Рішар Ферран (один з найближчих соратників Макрона, який був першим головою його партії) був міністром регіонального розвитку.

19 червня президент Макрон попросив Феррана піти у відставку, пообіцявши йому замість міністерського крісла пост глави фракції "Вперед, Республіко!" у парламенті. Ферран обійняв цю посаду 24 червня. 

Фото: RFI/ Pierre René-Worms

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-