Нідерланди виступили проти приїзду віце-прем’єра Туреччини

Нідерланди виступили проти приїзду віце-прем’єра Туреччини

Укрінформ
Уряд Нідерландів виступив проти приїзду в країну віце-прем'єр-міністра Туреччини Тугрула Тюркеша, який мав виступити на церемонії, приуроченій до річниці невдалої спроби перевороту в Туреччині.

Про таке рішення уряду Нідерландів повідомив нідерландський суспільний мовник NOS.

За даними видання, в голландському уряді заявили, що, "зважаючи на нинішній стан двосторонніх відносин між країнами", відвідання Тюркешем або іншими членами турецького уряду Нідерландів є не бажаним.

Як зазначається, в голландському уряді відзначили, що нинішнє рішення "є логічним продовженням подій, що сталися у березні".

У березні влада Нідерландів завадила візиту міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Саян Каї до Роттердама для участі у зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр Кайа у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Читайте також: Меркель виступила проти саміту НАТО в Туреччині - ЗМІ

Міністр Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам на підтримку референдуму про надання широких повноважень президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення його літака у Роттердамі.

Ердоган жорстко розкритикував рішення Нідерландів та назвав Нідерланди "послідовниками фашистів".

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що ці слова є неприйнятними.

МЗС Туреччини зажадало, щоб посол Нідерландів у Анкарі, який перебував на той час у відпустці поза межами Туреччини, певний час не повертався до виконання своїх обов'язків.

Пізніше повідомлялося, що Туреччина призупиняє дипломатичні контакти з Нідерландами на високому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-