У Трампа назвали зустріч з Меркель

У Трампа назвали зустріч з Меркель "координацією" перед самітом G-20

Укрінформ
У адміністрації президента США Дональда Трампа назвали зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель координацією зусиль перед основним засіданням саміту G-20, виділивши при цьому питання України, кризи навколо Катару та загрози з боку КНДР.

Про це йдеться в офіційному повідомленні за результатами зустрічі, що відбулася одразу після прибуття в четвер американського лідера до Німеччини, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Дональд Трамп провів сьогодні зустріч у Гамбурзі, Німеччина, з німецьким канцлером Ангелою Меркель з метою координації зусиль у ключових сферах політики перед завтрашнім самітом "Великої двадцятки", - зазначили в прес-службі Білого дому.

При цьому в документі підкреслюється, що лідери "обговорили низку спільних пріоритетних завдань у сфері зовнішньої політики та безпеки". У тому числі, були названі такі питання, як надання імпульсу для імплементації Мінських угод, деескалація конфлікту між Катаром та деякими сусідніми з ним країнами у Перській затоці та в Арабському світі, а також денуклеаризація Корейського півострова.

Читайте також: Дуда обговорив із Трампом поставки скрапленого газу в Україну

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп 5 липня розпочав своє європейське турне. У середу він прибув з офіційним візитом до Польщі, де в четвер взяв участь у саміті Трьох морів, на якому були також присутні лідері 12-ти країн регіону. У цей же день він відправився до Німеччини, де 7-8 липня заплановане засідання глав держав G-20 у місті Гамбург.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-