Макрон вважає Паризьку кліматичну угоду

Макрон вважає Паризьку кліматичну угоду "недостатнім етапом"

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив у четвер, що Паризька угода - це етап, але недостатній, і висловив сподівання, що міжнародна спільнота прийме рішення просунутися далі.

Про це Макрон сказав напередодні відкриття саміту Великої двадцятки в Гамбурзі, повідомляє RFI з посиланням на AFP.

«Паризька угода щодо клімату - це етап, але цього недостатньо, і тому ми повинні колективно продовжити просуватися вперед, і показати конкретними проектами і фінансуванням нашу здатність йти далі», - сказав президент Франції під час спільної заяви з президентом групи організацій Світового банку Джим Єн Кімом після їх зустрічі в Єлісейському палаці.

Читайте також: Сущенко розповів історію своєї картини, яку передали президенту Макрону

Джин Єн Кім зі свого боку запевнив, що Світовий банк цілком підтримує Паризьку угоду.

Як наголошується, після заяви США про вихід з паризької угоди щодо клімату, шанси на укладення нового спільного договору під час саміту G20 практично дорівнюють нулю. Президент США запевнив, що допоможе канцлеру Німеччини Ангелі Меркель досягти на саміті успіху, але ніхто не очікує, що він змінить свою позицію з цього питання.

Президент США Дональд Трамп заявив про вихід з Паризької угоди, ратифікованої попередньою адміністрацією, 1 червня 2017 року, через те, що вона може завадити покращенню американської економічної ситуації.

При цьому Трамп сказав про готовність заново розпочати переговори щодо клімату. Вихід США з угоди викликав розчарування у світової спільноти, президент Франції Еммануель Макрон закликав американських підприємців діяти задля порятунку планети, незалежно від державного рішення.

Паризька угода щодо клімату була ухвалена на конференції ООН в кінці 2015 року. Її підписали 194 країни, але ратифікували лише 152.

Як відомо, саміт Великої двадцятки пройде в Німеччині в Гамбурзі з 7 по 8 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-