Австралія не виключає торговельних санкцій проти Китаю

Австралія не виключає торговельних санкцій проти Китаю

Укрінформ
Австралія «симпатизує» закликам запровадити торговельні санкції проти таких країн, як Китай, у відповідь на те, що вони сприяють зміцненню економічної потужності Північної Кореї.

Про це повідомляє news.com.

«У Китаю більше карт на столі, ніж у більшості країн, тому він має займатися цим питання», - заявив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойс, коментуючи заяви США щодо необхідності тиску на Китай.

Читайте також: Трамп дорікнув Китаю за збільшення торгівлі з КНДР

Він сказав, що Австралія підтримує і має симпатію до заяв американського президента щодо санкцій проти Китаю, оскільки вважає, що країни не повинні підтримувати інші держави, що сприяють посиленню країн-парій.

Австралійський урядовець переконаний, що Пекін має повноваження боротися з Пхеньяном після того, як Північна Корея здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети, здатної досягти Дарвіна чи Аляски. За його словами найбільша економічна загроза для Китаю - це потенціал Північної Кореї для створення нестабільності в регіоні, а не економічні санкції союзників.

Читайте також: США готові застосувати військову силу проти КНДР

«Якщо Північна Корея зробить помилку під час одного із своїх запусків і влучить у Південну Корею чи Японію, то економічне піднесення Китаю та Південно-Східної Азії припиниться», - наголосив Барнабі Джойс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-