Лікарям із США та ФРН дозволили обстежити нобелівського лауреата Лю Сяобо

Лікарям із США та ФРН дозволили обстежити нобелівського лауреата Лю Сяобо

Укрінформ
Китайська влада дозволила лікарям зі США та Німеччини обстежити смертельно хворого лауреата Нобелівської премії миру правозахисника Лю Сяобо, який проходить лікування у клініці в Шеньяні.

Китай дозволив лікарям із США та ФРН обстежити нобелівського лауреата Лю Сяобо - ЗМІ

Про це написала гонконзька газета South China Morning Post, повідомляє DW.

Як зазначається, у 61-річного правозахисника у травні діагностували рак печінки на останній стадії. Через хворобу наприкінці червня Лю Сяобо випустили із в'язниці, де з 2009 року він відбував 11-річний термін "за заклики до підриву державного устрою". 

Читайте також: У Китаї випустили із в'язниці смертельно хворого нобелівського лауреата

Родичі дисидента просили про його виїзд за кордон на лікування, проте китайська влада відмовила, заявивши, що він почувається надто погано, щоб їхати за кордон.

Лю Сяобо - китайський правозахисник і політв'язень, лауреат Нобелівської премії миру з 2010 року, один з ініціаторів "Хартії-08" із вимогою демократичних реформ у Китаї. 

Засудження правозахисника свого часу викликало обурення в усьому світі. Лідери багатьох західних держав закликали його звільнити, в тому числі й канцлер ФРН Ангела Меркель. Доля дисидента може стати однією з тем її переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном 5 липня в Берліні. 

Китайський лідер 7-8 липня візьме участь у саміті країн "Великої двадцятки" в Гамбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-