Берлін викупив

Берлін викупив "панамські папери" - ЗМІ

Укрінформ
Німеччина викупила "панамські папери", які призвели до цілого ряду гучних корупційних скандалів у різних країнах.

Про це стало відомо німецькому виданню Spiegel.

"Федеральне управління кримінальної поліції (ВКА) купує величезний набір цих "Панамських документів", - йдеться у статті.

При цьому ні МВС, ні ВКА не побажали відповідати на запит журналу про суму та умови придбання (журнал уточнює, що за даними агентства DPA, було сплачено 5 млн євро, витрати взяло на себе нібито головне фінансове управління землі Гессен). Цілком можливо, що в документах йдеться не лише про податкові правопорушення, але й про розслідування у сфері боротьби з організованою злочинністю, припускає автор.

Зазначається, що візування паперів та оцифрування займе кілька місяців, оскільки в них міститься "кілька мільйонів файлів всеосяжного переліку". BKA навіть створила для цього спеціальну структуру, яка працюватиме у Франкфурті-на-Майні за підтримки генерального прокурора цього міста.

Журнал також наголошує, що купівля банківських даних зі схвалення уряду є спірною, адже крадіжка цих клієнтів є порушенням банківської таємниці і тому карається.

Читайте також: У ЄС перевіряють чотирьох чиновників, згаданих у "Панамському архіві"

Як повідомлялося, опублікування "Панамських документів" у квітні 2016 року стало результатом діяльності Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (штаб-квартира у Вашингтоні). У них містяться дані про офшорні рахунки цілого ряду чинних і колишніх лідерів, відомих політиків, бізнесменів, спортсменів, які знаходилися у розпорядженні панамської компанії Mossack Fonseca, що надавала юридичні послуги в реєстрації компаній в офшорах. Папери розкрили підставні компанії і показали глобальну мережу осіб, які відмивають величезні гроші та ухиляються від сплати податків. Розкриття цих даних привели до відставки кількох відомих політиків.

Фото bbc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-