Євродепутату від Нацфронту пред'явили обвинувачення у шахрайстві

Євродепутату від Нацфронту пред'явили обвинувачення у шахрайстві

Укрінформ
Євродепутату від французької крайньої правої партії «Національний фронт» Марі-Крістін Бутонне пред'явили обвинувачення у шахрайстві у справі про фіктивні робочі місця у Європарламенті.

Про це повідомляє AFP.

"Йдеться про ймовірну фіктивну роботу парламентським асистентом Шарля Уркада, який у цей же час займав посаду дизайнера у штабі партії «Національний фронт» у Нантері", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ключовий фігурант "справи Онищенка" вийшов із СІЗО під 10 мільйонів застави

Це сталося ще 20 червня, але стало відомо лише 3 липня, повідомляє джерело, близьке до слідства.

Раніше у п'ятницю обвинувачення у цій справі були також пред'явлені главі французьких крайніх правих Марін Ле Пен. Як заявив AFP адвокат Ле Пен Родольф Бослю, його підзахисна відмовилася відповідати на запитання слідчих, як це дозволяє закон.

У лютому у справі про фіктивних робочих місцях були затримані охоронець і глава кабінету Марін Ле Пен, які також числилися у Страсбурзі парламентськими асистентами. Крім того, у рамках цієї справи поліція кілька разів проводила обшуки у штабі Нацфронту в Нантері.

Читайте також: Комітет Ради сподівається розглянути подання на Добкіна до канікул

Справу про фіктивні робочі місця було розпочато у 2015 році. Окрім Марін Ле Пен та її батька Жан-Марі Ле Пена, по ній проходять ще 15 депутатів від Нацфронту, а також близько 40 парламентських асистентів. У Європарламенті збиток від фіктивних робочих місць оцінюють приблизно у п'ять мільйонів євро у період з 2012 по 2017 рік.

Сама Марін Ле Пен завжди стверджувала, що йдеться про реальну парламентську роботу, і називала затримання своїх співробітників «політичними інтригами».

Проте відразу чотири джерела з Нацфронту підтвердили агентству, що глава французьких крайніх правих особисто приймала рішення про фіктивний найм парламентських асистентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-