В ОБСЄ не змогли обрати нового генсека

В ОБСЄ не змогли обрати нового генсека

Укрінформ
Починаючи з суботи, 1 липня, ОБСЄ залишилась без генерального секретаря, оскільки члени організації не змогли визначитись із наступником Ламберто Заньєра, термін повноважень якого на цій посаді завершився у п'ятницю, 30 червня.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa. 

"57 членів ОБСЄ, серед яких Росія та Сполучені Штати Америки, не змогли досягнути консенсусу щодо кандидатів на цілу низку керівних посад в організації, які нині є вакантними", - йдеться у повідомленні.

Окрім посади генерального секретаря, в ОБСЄ нині вакантними є позиції голови Бюро демократичних інститутів та прав людини, верховного комісара у справах національних меншин та представника з питань свободи ЗМІ.

Читайте також: В ОБСЄ спростовують евакуацію спостерігачів із Попасної

Однією з причин, чому членам ОБСЄ не вдалося домовитись щодо кандидатур на ці посади, є розбіжності між Росією та іншими членами організації, повідомляє dpa з посиланням на власні джерела у дипломатичних колах. 

Утім, були й інші причини, що призвели до такої ситуації, повідомили дипломати. Є ймовірність, що згоди членам організації вдасться досягнути під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, яка відбудеться 11 липня у Відні.

Найвірогіднішим наступником Заньєра на посаді генсека ОБСЄ називають колишнього постійного представника Швейцарії в цій організації Томаса Гремінгера (Thomas Greminger).

Фото: osce.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-