Австралія розширює арсенал електронної зброї в умовах зростаючих кіберзагроз

Австралія розширює арсенал електронної зброї в умовах зростаючих кіберзагроз

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії оголосив про введення нових стратегій для протидії кіберзагрозам.

Про це повідомляє news.com.

«Це результат мінливого характеру сучасного конфлікту», - сказав радник прем'єр-міністра з питань кібербезпеки Ден Техан.

Сили оборони Австралії планують створити новий підрозділ «інформаційної війни» для захисту військових цілей від атак, збору розвідданих та здійснення власних операцій. Орган, який наразі налічує 100 осіб і розпочинає свою діяльність із наступного тижня, має право здійснювати самооборону, пасивну та активну оборону і наступальні операції.

Уряд також почне активно відслідковувати діяльність закордонних кримінальних мереж після останніх кібератак, які зачепили деякі австралійські підприємства. Це дає агентству з питань кібербезпеки країни можливість застосовувати превентивні заходи, спрямовані на протидію та ліквідацію організованих офшорних злочинців. До цього часу підрозділ спеціалізувався тільки на ліквідації наслідків і стримуванні. Операції будуть здійснюватися за дозволом відповідального міністра.

Читайте також: Розвідка виявила сторонній кібервплив на останні федеральні вибори в Канаді

Своє завдання уряд Австралії бачить не в тому, щоб наздогнати решту світу у протидії кібер-злочинам, а забезпечити Австралії передове місце.

У свою чергу прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл заявив, що громадськість і бізнес повинні підтримати зусилля уряду.

«Ми повинні працювати разом, щоб ділитися інформацією про загрози і вчитися один у одного протидіяти онлайн-загрозам, які прагнуть завдати нам шкоди», - завив Малкольм Тернбулл.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Білл Шортен також підтримав урядову ініціативу, окресливши кібер-війну як новий фронт національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-