СУОА закликав новоявлений

СУОА закликав новоявлений "український конгрес" поводитися коректно

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії напередодні ювілейного з’їзду громад, присвяченого 70-літтю поселення українців на Зеленому континенті, закликав усі українські організації країни до єднання.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сила громади в її членах та організованих структурах, які вже давно існують, мають посадових осіб, обраних людьми та підзвітних їм. Ця модель успішно працює в цілому світі», -  йдеться у заяві Управи СУОА, яку підписали та підтримали усі провідні регіональні осередки австралійського українства.

Заява найбільшого та найвпливовішого об’єднання українських австралійців, зумовлена появою та діяльністю в Австралії нової організації під назвою Australian Ukrainian Congress, яка виступає та проводить політичні акції від імені організованої української спільноти в Австралії, не маючи на це повноважень.

«Повага до точки зору інших була і є провідною цінністю серед українських громад вже понад 70 років. Однак останнім часом окремі особи та невідомі структури почали робити певні заяви, звинувачення та безпідставні коментарі через соціальні медіа, спрямовані проти наших громадських структур та української спільноти в Австралії. Категорично заявляємо, що ця структура не пов'язана з нашими громадами (об'єднання українців у штатах Австралії), з Союзом українських організацій Австралії чи Світовим конгресом українців», - йдеться в заяві.

Читайте також: Найпотужнійший осередок українців Австралії закликав звільнити українських політв'язнів

СУОА визнає, що кожна людина чи група людей має демократичне право створювати об’єднання та проводити акції, однак виступає проти «некоректного діалогу» та права говорити від імені усіх організацій Австралії.

Союз українських організацій Австралії утворений 1953 року. Штаб-квартира організації знаходиться в Мельбурні – місті найбільшого зосередження українства в Австралії. На даний час до її складу входять 22 організації, включаючи молодіжні рухи СУМ і Пласт. СУОА є єдиним визнаним австралійським та українським урядами об'єднанням, уповноваженим представляти інтереси організованої української громади в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-