Вбивство Нємцова: Держдеп закликає Росію не зупинятися на одному вироку

Вбивство Нємцова: Держдеп закликає Росію не зупинятися на одному вироку

Укрінформ
Державний департамент США закликав російський уряд не зупинятися на засудженні п'ятьох осіб, причетних до вбивства відомого в Росії опозиціонера Бориса Нємцова, а притягнути до відповідальності всіх виконавців та замовників.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо повідомлення про те, що п'ятеро осіб, відповідальних за вбивство Бориса Нємцова, були засуджені за злочин. Ми знову закликаємо російський уряд забезпечити, щоб всі причетні до вбивства Бориса Нємцова, включаючи будь-кого, хто був залучений до організації або замовлення злочину, були притягнуті до відповідальності", - наголошується в документі.

Читайте також: Обвинувачені у вбивстві Нємцова в останньому слові вказують на Кремль

При цьому американська сторона назвала Бориса Нємцова, який загинув 27 лютого 205 року під стінами Кремля, "поборником" демократії та прав людини. "Мужній захисник верховенства права та прозорості в уряді, Нємцов присвятив себе просуванню прав усіх своїх співгромадян", - підкреслили в Держдепі. 

Попри те, що Борис Нємцов загинув, "його патріотичний дух живе в молодих та літніх росіянах, які прагнуть побудувати більш демократичну, процвітаючу та відкриту Росію", наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-