У російській колонії через тортури повісився 20-річний громадянин України

У російській колонії через тортури повісився 20-річний громадянин України

Укрінформ
У тюменській виправній колонії №2 20-річного громадянина України за декілька місяців довели до суїциду.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на засновника соціальної мережі Gulagu.net, правозахисника Володимира Осечкіна.

«Три дні тому до нас на «гарячу лінію» Gulagu.net надійшло відразу декілька повідомлень від різних людей, які знаходяться в колонії №2 Тюменської області. Вони повідомили про те, що молодого хлопця, 20-річного (громадянина України - ред.) Станіслава довели до самогубства: відносно нього були приниження, тортури, його жорстоко кілька разів били так звані наглядачі в цій колонії, у нього вимагали грошові кошти», - сказав Осечкін.

Він написав відкриту заяву керівництву ФСВП, в слідчий комітет і в прокуратуру з вимогою розібратися з ситуацією в колонії. На думку правозахисника, у виправній установі діє корупційна схема: кримінальні авторитети вимагають великі суми грошей у інших ув'язнених і діляться із співробітниками колонії.

Тюменському регіональному управлінню ФСВП наразі загрожує перевірка через загибель громадянина України в колонії №2.

25 червня ув'язнений ВК-2 Тюменської області 20-річний громадянин України Станіслав Труняков був виявлений повішеним в одній з камер без ознак насильницької смерті. Він був засуджений на сім років за звинуваченням у перевезенні партії наркотиків. За словами правозахисника Володимира Осечкіна, в колонії місцеві кримінальні авторитети вимагали у Трунякова гроші, погрожуючи побоями і згвалтуванням і, врешті-решт, довели до суїциду.

Раніше повідомлялося, що в Росії досить часто українських громадян використовують «втемну» в перевезеннях наркотичних засобів. А при необхідності поліпшити статистику розкриття злочинів їх «здають», забезпечуючи тривалі терміни ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-