США запровадили нові заходи безпеки для пасажирських авіарейсів

США запровадили нові заходи безпеки для пасажирських авіарейсів

Укрінформ
Міністерство внутрішньої безпеки США запровадило в середу комплекс додаткових заходів для забезпечення більшої безпеки міжнародних авіаперельотів до США з урахуванням даних розвідки щодо нових планів терористів.

Про це йдеться в повідомленні міністерства, оприлюдненому на офіційному сайті.

"З урахуванням оцінок розвідки, міністр внутрішньої безпеки Джон Келлі встановив необхідність запровадити посилені заходи безпеки для всіх комерційних рейсів до Сполучених Штатів. Ці заходи, як видимі, так і невидимі, включають посилене сканування пасажирів та електронних пристроїв, а також підвищення стандартів безпеки для літаків та аеропортів", - зазначається в документі.

Як підкреслили в міністерстві, терористи продовжують орієнтуватися на пасажирські літаки, розробляючи нові методи атак.

При цьому в повідомленні уточнюється перелік додаткових заходів, який може бути розширений. Він включає, в тому числі, посилений скрінінг пасажирів; додатковий рентген для персональних електронних пристроїв; посилення протоколів безпеки в місцях для стоянки літаків та збору пасажирів; встановлення додаткових більш сучасних технологій безпеки; перевірку з використанням службових собак; розгортання зон попередньої перевірки.

Протягом наступних кількох місяців міністерство внутрішньої безпеки США та митна служба працюватимуть разом з авіакомпаніями, щоб забезпечити повну реалізацію посилених заходів безпеки.

Нововведення стосуватимуться 290 аеропортів зі 105 країн, що охоплює близько 2,1 тис. авіарейсів до США на щоденній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-