Міністр закордонних справ ФРН поїхав до Лаврова по

Міністр закордонних справ ФРН поїхав до Лаврова по "конструктив"

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель вирушив із візитом до Краснодара.

Свій крок він напередодні вильоту пояснив необхідністю продовжувати спілкування з Росією, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Навіть в політично важкі часи треба продовжувати діалог. Тільки так можна зберегти довіру, це єдиний спосіб вирішити проблеми мирним шляхом", - заявив Габріель.

У Краснодарі глава МЗС ФРН разом з російським міністром Сергієм Лавровим відкриють німецько-російську конференцію міст-побратимів. "Попри всі політичні відмінності, ми не повинні забувати, якими тісними й багатогранними стали відносини між росіянами та німцями після закінчення холодної війни", - сказав Габріель.

Він знову повторив тезу, що часто наводиться берлінськими політиками, про те, що великі міжнародні конфлікти, такі, які вирують сьогодні, можливо подолати лише разом і за взаємної довіри. "Нам потрібна конструктивна Росія в Сирії, в Лівії й у Афганістані, а також в східній частині України", - заявив міністр, зазначивши, що говоритиме про це з російськими чиновниками.

Також Габріель має намір обговорити і хід виконання Мінських домовленостей, заявив на брифінгу офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Габріель матиме можливість грунтовно поговорити із російським колегою... Звичайно, він порушить цілу низку тем, які включають двосторонні відносини, але також важливі міжнародні теми, які стоять на порядку денному, у тому числі конфлікти у Сирії, питання Ємену та Лівії і звичайно ж конфлікт на сході України", - сказав Шефер.

Разом із тим він додав, що Берлін та Париж очікують від росіян кроків щодо виконання Мінських домовленостей, оскільки "подолання кризи можливе лише тоді, коли обидві сторони будуть готові сумлінно виконувати те, під чим вони самі підписалися". Самі ці домовленості - з осені 2014 року та зими 2015 року - він назвав "хорошими", здатними призвести до завершення конфлікту на сході України.

У питанні щодо Сирії мова піде, у тому числі, і про можливі плани застосування режимом хімічної зброї. Було б конструктивним, якби Росія з іншими учасниками міжнародної спільноти домагалася того, щоб Асад припинив війну із власним народом, допомогла зусиллям уповноваженого ООН Стефана де Містури, використала свій вплив на режим, сказав Шефер.

Це вже третій візит Габріеля до Росії у якості глави МЗС. У Краснодарі глава МЗС ФРН разом із колегою Сергієм Лавровим відкриють німецько-російську конференцію міст-побратимів. Габріель заночує там і повернеться до Берліна зранку у четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-