У Берліні попрощалися з Гельмутом Колем

У Берліні попрощалися з Гельмутом Колем

Укрінформ
У берлінському соборі Святої Ядвіги відбулася церемонія прощання з колишнім канцлером ФРН Гельмутом Колем. На ній були присутніми канцлер Ангела Меркель, президент Франк-Вальтер Штайнмайєр і численні депутати бундестагу.

Про це повідомляє Deutsche Welle

"Коль був великим європейцем і німецьким патріотом", - заявив під час панахиди глава парламентської фракції Християнсько-демократичного союзу Фолькер Каудер. "Коль бачив Європу мирною і без кордонів. І це досягнення потрібно оберігати. Ми схиляємо голови перед заслугами Гельмута Коля", - додав Каудер.

Зазначається, що додаткову панахиду у Берліні було вирішено провести тому, що багато представників німецького парламенту захотіли також попрощатися з Колем, заявили раніше у ХДС.

На 1 липня заплановано європейський державний акт прощання у будівлі європарламенту в Страсбурзі, подібна церемонія пройде вперше в історії Євросоюзу. Після цього Коль буде похований у Шпаєрі.

Як повідомлялося, «канцлер німецької єдності» Гельмут Коль помер 16 червня у віці 87 років. Він пробув на посаді канцлера 16 років і 25 років був головою ХДС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-