Ємен розчарований поновленням дії міграційного указу Трампа

Ємен розчарований поновленням дії міграційного указу Трампа

Укрінформ
Уряд Ємену розчарований рішенням Верховного суду США частково відновити дію міграційного указу президента Дональда Трампа щодо заборони на в'їзд до країни громадян шести мусульманських країн.

Про це заявив представник МЗС Ємену Ахмед аль-Насі, повідомляє Reuters.

«Ми розчаровані цим рішенням. На наше переконання, воно не сприятиме боротьбі із тероризмом та екстремізмом, натомість збільшивши сприйняття серед громадян цих держав, що він націлений проти них», - сказав аль-Насі.

За його словами, це особливо неправильно, зважаючи, що «Ємен є активним партнером США у боротьбі із тероризмом», проводячи спільні операції проти бойовиків на своїй території.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп одразу після набуття повноважень видав так званий «міграційний указ» щодо заборони на в'їзд до США громадян з кількох мусульманських країн, які, на його думку, можуть бути екстремістами. Федеральний суд заборонив дію цього указу, після чого президент видав інший, з більш м'якими умовами. Однак, це рішення президента також було призупинено.

Апеляційні суди двічі підтверджували заборону, видану федеральними судами. У червні адміністрація Білого дому подала позов до Верховного суду США, який врешті відновив дію частини суперечливого указу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-