Габріель розкритикував вимогу Штатів про 2% ВВП на оборону

Габріель розкритикував вимогу Штатів про 2% ВВП на оборону

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель укотре розкритикував вимогу США про виділення 2% національних ВВП на оборону.

 Про це він заявив, виступаючи у Віттенбергу, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН. 

«Я знаю, що мирна політика іноді потребує використання військових засобів. Звісно, ми також повинні краще дбати про нашу власну безпеку і не віддавати її на відкуп американцям. Проте, я вважаю, що ця дискусія наразі відбувається в абсолютно неправильному напрямку», - наголосив Габріель.

Міністр переконаний, що перш, ніж витрачати більше коштів на оборону, слід зробити загальні структури безпеки більш ефективними. Він вважає, що на кожне євро, вкладене в європейську оборону, принаймні, півтора євро мають бути направлені на справу запобігання кризам, боротьбу з голодом та злиднями, стабілізацію і допомогу з метою розвитку. 

«Зараз є люди, які вимагають, щоб мета НАТО в 2% була підвищена до 3%, а саме 2% - на оборону і 1% на розвиток. Це абсолютно неправильні дебати», - заявив керівник МЗС і віце-канцлер. Він особисто бачить правильним розподіл видатків саме навпаки: 2% на стабільний розвиток і 1% на озброєння.

Німецький міністр наголосив, що тільки якщо ми зробимо світ справедливішим, причому на всіх рівнях, тільки тоді ми можемо зробити його безпечнішим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-