Меркель задоволена підсумками саміту ЄС

Меркель задоволена підсумками саміту ЄС

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель задоволена підсумками дводенного засідання Європейської Ради, що завершилося в п'ятницю у Брюсселі.

Про це вона заявила, коментуючи його результати журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми провели засідання Ради, яка вселила дух нової впевненості... Це була Рада впевненості і бадьорості», - охарактеризувала зустріч глава німецького уряду.

На підсумкову прес-конференцію Меркель вийшла разом з президентом Франції Еммануелем Макроном. За її оцінкою, узгоджена позиція двох країн стала однією з причин продуктивної роботи зустрічі лідерів ЄС. Саме Берлін і Париж нині виступають ініціаторами ідей зі зміцнення співдружності, а також у питаннях, що стосуються боротьби з причинами міграції.

Канцлер зазначила, що 27 країн мають дбати про своє майбутнє, про зміцнення ЄС, особливо в період, коли почалися переговори про Brexit.

Особливо продуктивними стали обговорення питань майбутнього спільного оборонного союзу і безпеки, в яких, за словами глави німецького уряду, зроблено «якісні кроки».

Важливим особисто для Меркель стало підтвердження 27 країнами прихильності Паризькій кліматичній угоді.

Також Європейська Рада підтвердила свою готовність розвивати вільну торгівлю, яка базується на правилах, що особливо важливо в часи, «коли питання протекціонізму дуже гостро стоїть на порядку денному», сказала канцлер.

За словами Макрона, «якщо Німеччина і Франція говоритимуть в один голос, Європа прогресуватиме». Він уточнив, що це є не єдиною, але важливою умовою. Обидві країни, за його словами, згодні з тим, що Європа є їх найкращим захистом перед світовими викликами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-