У Єгипті помилували понад півтисячі засуджених

У Єгипті помилували понад півтисячі засуджених

Укрінформ
Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі підписав у п'ятницю, 23 червня, указ про помилування 502 ув'язнених, у тому числі засуджених за порушення законодавства про протести і мітинги.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державне агентство Єгипту MENA. 

Зазначається, що жодне зі списку імен не було одразу відоме, однак засуджених повинні були відпустити, включаючи 25 жінок та "велику кількість молодих ув'язнених у справах, пов'язаних із протестами та зібраннями".

Як відомо, в липні 2013 року, після тривалих протестів у Єгипті проти президента Мухаммеда Мурсі, міністр оборони країни Абдель Фаттах ас-Сісі оголосив про повалення президента та про призупинення дії Конституції. У Каїрі було заарештовано понад 300 членів партії Брати-мусульмани.

Конституційний суд Єгипту визнав дійсним закон 2013 року, який серйозно обмежує вуличні протести, а також наклав заборону на його зміну. Відповідно до нього, потенційні учасники протесту повинні повідомити міністерство внутрішніх справ про наміри провести акцію чисельністю понад десять осіб щонайменше за три дні до мітингу. В іншому випадку закон передбачає тюремне ув'язнення на термін до п'яти років для тих, хто порушує широкий перелік обмежень, а також дозволяє силам безпеки розганяти незаконні демонстрації водометами, сльозогінним газом і гумовими кулями.

За словами джерела, серед тих, кого помилували, був єгипетський бізнесмен Хесем Талаат Мустафа, колишній голова одного з найбільших забудовників у Єгипті, Talaat Mostafa Group.

Мустафа був засуджений до 15 років ув'язнення за те, що він найняв кілера для вбивства ліванської естрадної зірки Сюзанни Тамім у 2008 році. Його помилували через міркування здоров'я, повідомляють джерела.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-