Він нам не Дімон:

Він нам не Дімон: "Меморіал" визнав політв'язнем ще одного учасника акції

Укрінформ
У Росії правозахисний центр "Меморіал" визнав політичним в'язнем підозрюваного у справі про напад на поліцейських у Москві 26 березня Дмитра Крепкіна.

Про це повідомляється на сайті "Меморіалу".

"Дмитро Крепкін став третім учасником антикорупційної акції "Він нам не Дімон" у Москві, якого "Меморіал" за підсумками вивчення справи визнав політичним в'язнем", - йдеться у повідомленні.

32-річного уродженця Харкова звинувачують у тому, що він "штовхнув" співробітника поліції по нозі. Сам Крепкін розповів юристові, що намагався заступитися за одного з учасників акції протесту. У цей момент на нього замахнувся поліцейський, якого підозрюваний "у помсті" вдарив по палиці.

Раніше "Меморіал" визнав політв'язнями засуджених у справі 26 березня Юрія Кулія й Олександра Шпакова. У цій справі також затримані Станіслав Зимовець, Андрій Косих, Дмитро Борисов і Олексій Політіков.

Всього на акціях протесту, які пройшли у десятках міст Росії 26 березня, було затримано понад півтори тисяч осіб. Протестуючі вимагали від влади відреагувати на інформацію про незадекларовану нерухомість прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, про яку йшлося у фільмі Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального "Він вам не Дімон".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-