Катар отримав перелік вимог для припинення бойкоту – ЗМІ

Катар отримав перелік вимог для припинення бойкоту – ЗМІ

Укрінформ
Кувейт передав Катару перелік вимог, виконавши які Доха зможе припинити бойкот, оголошений іншими арабськими державами.

Про із посиланням на місцеві ЗМІ пише Reuters.

Водночас, інформації щодо того, якими є ці вимоги, поширено не було.

Як повідомляв Укрінформ, дев'ять країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Основна їх претензія - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали й економічні відносини з Катаром.

Об'єднані Арабські Емірати попередили Катар, що введені проти нього сусідніми країнами санкції можуть тривати протягом багатьох років, якщо Доха не погодиться з умовами арабських країн, однак досі офіційно їх не озвучили.

Натомість у вівторок міністр закордонних справ Катару Шейх Моххамед бін аль-Тані заявив, що Катар не вестиме перемовин зі своїм сусідами стосовно врегулювання дипломатичної кризи, доки не будуть скасовані введені проти Дохи економічні санкції.

США також звинувачують Доху у "спонсоруванні тероризму", але незважаючи на це провели 14 червня морські навчання із Катаром і домовилися про продаж цій країні винищувачів.

Адвокатом Катару виступає Туреччина. «Катар разом із Туреччиною зайняв найрішучішу позицію у протидії терористичній організації Ісламська держава. Віктимізація Катару через наклепницькі кампанії не служить жодній меті», - зазначив минулого тижня президент Реджеп Таїп Ердоган. Туреччина відправила в Катар військову делегацію у рамках підготовки до розгортання свого контингенту в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-