Московська

Московська "феміда" залишила в божевільні фігуранта "болотної справи"

Укрінформ
Московський міський суд визнав законним вирок фігуранту "болотної справи" Максиму Панфілову. Його залишать на примусовому лікуванні в психіатричній лікарні.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Постанову Замоскворецького суду Москви залишити без зміни, апеляційну скаргу адвоката - без задоволення", - оголосив рішення суддя.

Засідання пройшло в закритому режимі. Адвокат Панфілова Сергій Панченко заявив, що оскаржить рішення в Європейському суді з прав людини. Панченко також домагатиметься скорочення терміну тримання свого підзахисного в лікарні, оскільки він "не є небезпечним для оточення".

У березні суд визнав Панфілова винним в застосуванні насильства до представника влади на Болотній площі у травні 2012 року. У вироку йдеться, що Панфілов зірвав шолом зі співробітника ОМОНу і "заподіяв йому фізичного болю".

Сам Панфілов стверджував, що не брав участі в масових безпорядках. Фахівці інституту імені Сербського визнали його неосудним - він хворіє на синдром Туретта. Захист наполягав на амбулаторному лікуванні Панфілова за місцем проживання. Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-