Представники США і Китаю обговорюють нові способи тиску на Пхеньян

Представники США і Китаю обговорюють нові способи тиску на Пхеньян

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств і міністри оборони США і Китаю зустрілися у Вашингтоні, щоб знайти нові способи тиску на КНДР.

Про це повідомляє Reuters

"У Держдепартаменті США заявили, що переговори стосуватимуться як нарощування тиску на КНДР, так і питань протидії тероризму і територіальних спорів у Південно-Китайському морі", - йдеться в повідомленні. 

Перед зустріччю президент США Дональд Трамп заявив про те, що "Китай докладав зусиль, але не досягнув успіху" у спробі змусити КНДР відмовитися від ракетної програми і ядерних досліджень. 

Риторику Трампа посилила і смерть американського студента Отто Вормб’єра після повернення на батьківщину з ув’язнення в Північній Кореї.

Американська сторона, як очікується, продовжить чинити тиск на Китай, щоб Пекін погодився на подальше посилення міжнародних санкцій щодо Північної Кореї. Сполучені Штати та їхні союзники хотіли б бачити ембарго на постачання нафти і заборону на діяльність північнокорейської авіакомпанії серед інших кроків. Але такі пропозиції, за словами дипломатів, наштовхуються на опір з боку Китаю і Росії, зазначає агентство. 

У свою чергу МЗС Китаю заявило у середу, що Пекін докладав "невпинних зусиль" з вирішення напруженості на Корейському півострові.

Китай попередив Вашингтон, що якщо з боку США буде запроваджено санкції проти компаній, що працюють з КНДР, то це може викликати "серйозні непорозуміння" між двома країнами.

Тим часом високопоставлений представник американської адміністрації, який говорив на умовах анонімності, визнав, що Сполучені Штати мають обмежені можливості в приборканні Північної Кореї без китайської допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, американські спецслужби вважають, що КНДР готова до проведення ядерного випробування. Супутники-шпигуни зафіксували певну діяльність на полігоні ядерних випробувань у КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-