Держдума РФ дозволила держчиновникам “ховати” майно

Держдума РФ дозволила держчиновникам “ховати” майно

Укрінформ
Депутати Державної думи РФ ухвалили в третьому читанні законопроект, що розширює повноваження Федеральної служби охорони, дозволяє, зокрема, засекречувати персональні дані осіб, що знаходяться під держохороною.

Про це повідомляє РБК.

«Депутати Держдуми в третьому, остаточному читанні ухвалили президентський законопроект про розширення повноважень Федеральної служби охорони (ФСО). На підтримку ініціативи висловилися 377, проти проголосували 36 парламентарів», - йдеться в повідомленні.

Раніше експерти з антикорупційного центру "Трансперенси Интернешнл - Росія" заявили, що це приведе до зникнення інформації про вище керівництво країни. Глава комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов уточнив, що під забороною опиниться інформація про місця проживання і перебування державних чиновників.

Окрім цього, ФСО отримає право тимчасово обмежувати рух на трасах проїзду об'єктів державної охорони і зможе безкоштовно використати аеропорти і інші транспортні майданчики.

Законопроект про розширення повноважень ФСО було внесено в Держдуму в лютому президентом РФ Володимиром Путіним. У березні російський лідер наділив ФСО правом вилучати земельні ділянки "для потреб Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-