Порошенко порівняв Трампа з Рейганом

Порошенко порівняв Трампа з Рейганом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив переконання, що нинішній глава Білого дому Дональд Трамп зможе допомогти припинити агресію Росії проти України так само, як президент Рейган отримав перемогу в холодній війні з СРСР.

Таку думку він висловив у інтерв'ю у вівторок американському телеканалу Fox News.

"Я абсолютно впевнений, що президент Трамп, справжній лідер, дуже харизматична особа, може допомогти мені принести мир моїй країні в такий же спосіб, як Рейган приніс перемогу в холодній війні, без єдиного пострілу. У дуже вірю в це", - підкреслив президент України.

Він зауважив, що за даними обміну розвідувальною інформацією з НАТО, США та європейськими партнерами, зараз на окупованій території України перебуває щонайменше 3 тис. військовослужбовців регулярної армії РФ. Крім того, в цьому регіоні діє ще близько 40 тис. підконтрольних Росії сил. Як підкреслив Порошенко, на окупованій території України зосереджено більше танків, більше пускових систем, більше артилерії, ніж Бундесвер має в Німеччині.

У цьому зв'язку Глава Української держави висловив переконання, що Сполучені Штати залишаться твердим другом України.

Він також зауважив, що існує інший аспект взаємодії – у сфері енергетичної незалежності та безпеки України. У цьому зв'язку він нагадав про ведення переговорів щодо поставок в Україну американського вугілля з Пенсильванії, скрапленого газу з Луїзіани, домовленості щодо ядерного палива та по інших питаннях.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко з 19 по 21 червня перебуває з робочим візитом у столиці США. У вівторок відбулася його зустріч з віце-президентом Майком Пенсом і президентом Дональдом Трампом, а також рядом інших високопоставлених державних діячів Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-