Меркель застерігла

Меркель застерігла "деякі країни" від протекціонізму

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вкотре напередодні саміту великої двадцятки закликала до відкритого ринку, вільного від протекціонізму.

Про це вона заявила, виступаючи на щорічному Дні німецької промисловості у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Від вільного, справедливого і стало інклюзивного ринку у виграші будуть всі", - заявила Меркель, додавши, що чекає широкого консенсусу з цього питання під час майбутньої зустрічі у Гамбурзі.

Глава німецького уряду застеріг від протекціоністських кроків "деяких країн". Ці країни знову повертаються до моделі, від якої вже почали відмовлятися, сказала Меркель. Вона підкреслила, що закритість і протекціоністські заходи можуть дати прибуток, але лише у короткостроковій перспективі. І зазначила, що в питанні "переконання" у вигодах глобалізації попереду ще багато роботи. "Зважаючи на нову американську адміністрацію, це не так просто", - зазначила канцлер. Вона теж заявила про прихильність зоні вільної торгівлі між ЄС і США, переговори щодо якої, як раніше повідомлялося, Дональд Трамп зупинив.

При цьому напередодні Меркель заявила на зустрічі неурядових організацій G20, що не хотіла б, щоб у Гамбурзі, на саміті групи американський президент опинився в ізоляції.

Канцлер ФРН також підтвердила готовність з французьким Президентом Еммануелем Макроном розробити план зміцнення єврозони, допустивши можливість єдиного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-