Греція заблокувала резолюцію ЄС щодо прав людини в Китаї

Греція заблокувала резолюцію ЄС щодо прав людини в Китаї

Укрінформ
Афіни відмовилися проголосувати за резолюцію, оскільки йшлося про "неконструктивну критику" Китаю. Європейські партнери, у свою чергу, критикують грецьких дипломатів.

Греція блокувала прийняття спільної резолюції Євросоюзу, що містила критику ситуації з правами людини в КНР, повідомляє Reuters. Передбачалося, що резолюція буде подана до Ради з прав людини ООН, проте країни-члени ЄС вперше не змогли досягти в цьому питанні єдності.

За словами представника Греції йшлося "про неконструктивну критику щодо Китаю", натомість як Євросоюзу слід було б вести дискусію з КНР поза рамками ООН.

На думку європейських дипломатів, на результат голосування могло вплинути те, що Китай виступає одним з найбільш масштабних інвесторів Греції, яка потерпає від затяжної кризи.

Представники інших країн ЄС залишилися незадоволені діями Греції, особливо після того, як європейські партнери погодилися надати Афінам новий кредит. "Це негідно, якщо висловлюватися м'яко", - цитує Reuters слова одного з європейських дипломатів після голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-