Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Найбільшим чинником, який заважатиме шляху України до НАТО, будуть наші внутрішні проблеми

Найбільшим чинником, який заважатиме шляху України до НАТО, будуть наші внутрішні проблеми

Блоги
Укрінформ
Необхідно через референдум  припинити всі можливі спекуляції

З курсу на НАТО в свій час звернула не Україна, а продажні її керівники. Їх цікавили не національні інтереси, а власні кишені, які наповнювались від спільного корупційного бізнесу із Росією. Можна багато говорити про те, скільки разів нас звертали з дороги до Альянсу. Тим не менше, зараз рішення Верховної Ради повертає нас на вистражданий європейський шлях розвитку.

В купі з рішеннями про асоціацію з ЄС, з безвізом, останнє рішення вкладається в правильну тенденцію повернення до тих витоків і джерел, які є природними для України. Тому звичайно я дуже радий через те, що Верховна Рада спромоглася на такий крок, який є дуже серйозним сигналом для наших західних партнерів. Їх часто дратувала наша непослідовність та невизначеність. Оскільки таке рішення вже прийнято на рівні парламенту, то будь-які подальші трактування і тлумачення будуть зайвими.

Чи викличе наше рішення захват на Заході? Не думаю. Але в той день, коли країни Заходу зрозуміють, що Україна як потенційний член НАТО додасть цій організації сили і позитиву, то нам вже не скажуть «ні». До тих пір, поки ми будемо країною, яка несе з собою проблеми і загрози, знайдеться мільйон причин, щоб говорити нам, що наше членство в НАТО не на часі.

Зараз найбільшим чинником, який буде заважати шляху України до НАТО, будуть наші внутрішні проблеми і насамперед корупція, відсутність єдності. Ці фактори і до того, і тепер завдають Україні надзвичайної шкоди. Питання референдуму по НАТО ми — рух «України до НАТО» — ставили ще позаминулого року. Вважаю, що це треба зробити для того, щоб припинити всі можливі спекуляції. Це додасть вагомого аргументу на Заході для схвалення поступу України до НАТО. Вважаю, що цей референдум треба провести разом із виборами, або під якусь нагоду, щоб такий референдум не був великим навантаженням на бюджет.

Володимир Огризко

День

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-