У Франції вперше за 100 років бик убив матадора

У Франції вперше за 100 років бик убив матадора

Фото
Укрінформ
Іспанський матадор Іван Фандіно був смертельно поранений під час виступу на фестивалі на південно-заході Франції і помер по дорозі в лікарню.

Минулої суботи під час кориди Фандіно заплутався у своєму плащі і впав на землю, після чого на нього напав бик, повідомляє ВВС.

"У 36-річного Фандіно виявилося пошкодження легені; він помер від серцевого нападу по дорозі в лікарню", - пишуть французькі ЗМІ.

Королівська сім'я Іспанії, а також іспанський прем'єр-міністр Маріано Рахой і міністр культури країни висловили глибоке співчуття у зв'язку з загибеллю "великого тореро".

Як зазначає ВВС, Іван Фандіно, який народився в Країні басків, брав участь у фестивалі кориди у французькому місті Ер-сюр-л'Адуре, розташованому в регіоні Нова Аквітанія неподалік від кордону з Іспанією. Він став першим тореро, котрий загинув у Франції за останні 100 років.

Фандіно у суботу двічі виходив на арену і встиг виступити до того, як був смертельно поранений.

У липні минулого року 29-річний Віктор Барріо став першим матадором, який загинув в Іспанії за 30 років. Він був зарізаний під час кориди, яка транслювалася у прямому ефірі по телебаченню.

Як повідомляє французька газета Sud-Ouest, остання смерть матадора у Франції була зафіксована в 1921 році в Безьє, коли Ісідоро Марі Фернандо помер прямо на арені.

Іван Фандіно щонайменше двічі в минулому був поранений під час кориди: один раз в 2015 році, коли бик підкинув його в повітрі під час бою в іспанській Памплоні, і більш серйозно за рік до цього, коли він втратив свідомість під час бою у французькому місті Байонна.

Корида продовжує викликати суперечливі реакції: її противники називають ці видовище варварством, тоді як прихильники називають її найдавнішою формою мистецтва, коріння якого йдуть у національне минуле.

Прев'ю: @Lorenescfan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-