Суд скоротив термін арешту Навального

Суд скоротив термін арешту Навального

Укрінформ
Мосміськсуд зменшив російському опозиціонеру Олексію Навальному термін арешту з 30 до 25 діб. 

Про це повідомляє «Дождь».  

Захист Навального просив долучити документи про наявність у нього неповнолітніх дітей і проходження лікування.

Суддя заявила, що підстав для скасування арешту Навального немає, але відзначила, що Симоновський суд не врахував у нього наявність двох дітей.

Раніше Мосміськсуд залишив без змін рішення про арешт Іллі Яшина. Тверський суд Москви заарештував його на 15 діб за непокору співробітнику поліції (стаття 19.3 КпроАП).

Навального затримали 12 червня в під'їзді його будинку перед акцією проти корупції в Москві. Політика звинуватили в непокорі співробітникам поліції (ст.19.3 КпроАП), а також повторному порушенні порядку організації масового заходу (ч.8 ст.20.2 КпроАП РФ). Суд 13 червня заарештував Навального на 30 діб.

У Москві 12 червня пройшла акція проти корупції. Влада Москви погоджувала її проведення на проспекті Сахарова. За день до заходу Навальний оголосив про перенесення акції на Тверську, пояснивши це рішення відмовами підрядників встановлювати сцену.

Аналогічні акції пройшли і в інших містах Росії. МВС повідомляло, що на акціях в Москві і Санкт-Петербурзі затримали 650 осіб. За інформацією проекту «ОВД-Инфо», в Москві затримали більш як 800 осіб, у Петербурзі - понад 600 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-