Анкара викликала

Анкара викликала "на килим" посла США

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував рішення влади США видати ордери на арешт його охоронців. Американський посол Джон Басс був викликаний у МЗС Туреччини.

Про це повідомляє Anadolu.

"Вчора 12 моїм охоронцям у США видали рішення про арешт. Це що за закон? Якщо моя охорона мене не охоронятиме, то навіщо я везу її в Америку?" - заявив Ердоган.

Президент підкреслив, що Анкара боротиметься проти такого рішення США політичними і юридичними методами.

Також видання повідомляє, що посол США Джон Басс був викликаний у МЗС Туреччини, де до відома дипломата була доведена позиція Анкари про неприпустимість рішення про арешт співробітників охорони глави Турецької держави. 

У МЗС Туреччини назвали рішення американської влади помилковим, упередженим і таким, що суперечать нормам прав.

"Недостатність заходів по забезпеченню безпеки біля резиденції посла Туреччини у Вашингтоні і створила передумови для протистояння. На відміну від інших візитів подібного рівня, під час відвідин Президентом Туреччини Вашингтона американською владою не були зроблені відповідні кроки по забезпеченню безпеки. Тому громадяни Туреччини не можуть нести відповідальності за інциденти, що мали місце у Вашингтоні", - наголошується у заяві відомства.

Як повідомлялося, раніше США видали ордери на арешт дванадцяти охоронців Президента Туреччини, які взяли участь у зіткненнях між прихильниками політика і прокурдськими активістами під час візиту Реджепа Таїпа Ердогана до Вашингтона 17 травня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-