Мей наказала з'ясувати, чому полум'я охопило GrenfellTower так швидко

Мей наказала з'ясувати, чому полум'я охопило GrenfellTower так швидко

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей віддала розпорядження провести повномасштабне відкрите розслідування причин сильної пожежі, що знищила висотний житловий будинок на заході Лондона.

Про це повідомляє ВВС.

«У результаті пожежі загинули, за попередніми даними, не менше 17 осіб, десятки людей постраждали, багатьох вважають зниклими безвісти», - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр заявила, що люди мають отримати відповіді на питання про те, чому вогонь поширювався будівлею настільки швидко. Мей відвідала місце трагедії, де зустрілася з рятувальниками.

Як повідомлялося, пожежа в багатоквартирному житловому будинку GrenfellTower на заході Лондона сталася у ніч на 14 червня і тривала понад добу. У результаті 24-поверховий будинок майже повністю вигорів.

Десятки людей досі вважаються зниклими безвісти після пожежі. Влада повідомляє, що поки не вдається встановити місцеперебування цілих сімей. Пошукова операція в згорілому будинку, за оцінками поліції, може тривати кілька тижнів.

Влада Лондона вважає, що кількість жертв, швидше за все, значно зросте. У лікарнях перебувають понад 70 постраждалих після пожежі.

Керівник лондонської поліції Стюарт Канді заявив, що не готовий зараз оцінювати можливу кількість загиблих: "Я сподіваюся, що цифри не виявляться тризначними".

Він також повідомив, що, ймовірно, пізнати усіх загиблих буде неможливо.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-