Віце-президент США найняв адвоката через розслідування щодо Росії

Віце-президент США найняв адвоката через розслідування щодо Росії

Укрінформ
Розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США дісталося й до віце-президента Сполучених Штатів Майка Пенса, який вирішив найняти приватного адвоката для допомоги йому в цій справі.

Про це повідомило в четвер американське видання The Washington Post

"Віце-президент Пенс найняв приватного адвоката для допомоги в опрацюванні запитів обох комітетів Конгресу, а також розслідування спеціального прокурора щодо можливої змови між кампанією президента Трампа і росіянами", - підкреслюється в публікації.

За інформацією офісу віце-президента, Пенс найняв Річарда Каллена, який є головою юридичної контори McGuireWoods в Річмонді. Раніше він служив прокурором Східного округу штату Вірджинія. Як повідомили в Білому домі, Каллен не отримуватиме компенсацій за свою роботу за рахунок платників податків. 

Віце-президент прийняв таке рішення менше ніж через місяць, як президент Трамп оголосив про призначення свого приватного адвоката Марка Касовіца для допомоги йому в розслідуванні, пов'язаному з російським впливом на вибори.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні видання The Washington Post повідомило з посиланням на джерело, що в США розпочато слідство проти президента Дональда Трампа щодо його можливих спроб зашкодити правосуддю. Сам президент США заперечує подібні звинувачення.

Нагадаємо, минулого місяця Міністерство юстиції США призначило спецпрокурора в рамках розслідування по Росії. Ним став колишній директор ФБР Роберт Мюллер. Крім того, паралельно цим питанням займається кілька комітетів у Сенаті й Палаті представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-