У заможних країнах кожна п'ята дитина живе за межею бідності - ЮНІСЕФ

У заможних країнах кожна п'ята дитина живе за межею бідності - ЮНІСЕФ

Звіт
Укрінформ
Кожна п'ята дитина в розвинених країнах світу живе за межею бідності, а кожна восьма - харчується нерегулярно.

Про це йдеться у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), опублікованому 15 червня, повідомляє DW.

"Якщо у скандинавських країнах кожна десята дитина живе за межею бідності, то в Румунії та Ізраїлі - кожна третя. У Німеччині бідно живуть 15 відсотків дітей, у США - понад 29 відсотків", - ідеться у повідомленні.

При цьому низький рівень бідності серед дітей Скандинавії експерти частково пояснюють надійною системою соціального захисту.

За даними ЮНІСЕФ, у США та Великої Британії кожна п'ята дитина харчується нерегулярно. У Мексиці та Туреччині - кожна третя. В Німеччині - лише кожна двадцята.

Загалом на першому місці у рейтингу опинилася Норвегія, на другому - Німеччина. Далі розташувалися Данія, Швеція, Фінляндія та Ісландія. США опинилися на 37-му місці. Найнижчі місця в рейтингу посіли Мексика, Румунія, Болгарія та Чилі.

Експерти досліджували життєве становище дітей у 41 розвиненій країні світу на предмет виконання цілей сталого розвитку, сформульованих ООН, таких як рівень бідності, нерівності, доступ до системи охорони здоров'я, освіти, безпеки тощо.

Країни, представлені в рейтингу, входять до Євросоюзу та/або Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-