ОАЕ порушує ембарго на постачання зброї в Лівію - ООН

ОАЕ порушує ембарго на постачання зброї в Лівію - ООН

Укрінформ
Об'єднані Арабські Емірати всупереч ембарго з боку ООН продовжують поставляти озброєння в охоплену громадянською війною Лівію.

Про це повідомляє Al-Jazeera з посиланням на експертний звіт ООН.

"Об'єднані Арабські Емірати надають безпосередню матеріальну підтримку Лівійській національній армії, особливо зросла підтримка авіацією", - йдеться в звіті.

Як зазначають експерти Організації Об'єднаних Націй, в результаті такої підтримки ЛНА зуміла в 2016 році захопити нові землі в центральній і східній Лівії, включаючи міста і родовища нафти.

В ООН стверджують, що з 2014 р. постачання зброї в Лівію в обхід ембарго ООН тільки зростали.

До 2016 року ОАЕ відправили Хафтару вертольоти білоруського виробництва Мі-24, а також цивільні літаки, перероблені під бойові. Це підтверджує супутниковий знімок бази "Аль-Кадим" ( 105 км на схід від Бенгази), на якій вони всі розташовувалися "під контролем" ОАЕ. Окрім авіації, ЛНА отримала через Саудівську Аравію декілька сотень військових машин, включаючи бронетранспортери, а також пікапи марки "Тойота" (такі ж як у "ІД").

Лівійський депутат Мохамед аль-Дхарат заявив, що Еміратам у всьому допомагала Саудівська Аравія. Інший лівійський політик Сулемайн Аль-Факіх звинуватив ОАЕ в порушенні міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, найвідоміший син Муаммара Каддафі, Саіф Аль-Іслам, був звільнений з-під варти в місті Зінтан. Прокурор Міжнародного кримінального суду зажадала його арешту і доставки в Гаагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-