Атака ісламістів на ресторан і готель у Сомалі: жертв уже 19

Атака ісламістів на ресторан і готель у Сомалі: жертв уже 19

Укрінформ
Кількість загиблих унаслідок атаки бойовиків на готель Posh Treats та розташований неподалік ресторан Pizza House у столиці Сомалі Могадішо збільшилась до 19 осіб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на правоохоронців. 

"Щонайменше 19 цивільних осіб були вбиті, коли ісламістські нападники підірвали замінований автомобіль і влаштували стрілянину в готелі та розташованому неподалік ресторані в столиці Сомалі Могадішо", - йдеться у повідомленні.

За словами представника правоохоронних органів Абді Башира, сомалійські сили безпеки опівночі взяли під контроль ресторан після того, як бойовики протримали у себе в заручниках 20 осіб протягом декількох годин. Зазначається, що п'ятеро бойовиків було вбито.

"Ми контролюємо готель, однак він був здебільшого зруйнований смертником", - сказав офіцер поліції.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Сомалі - Могадішо - бойовики в середу, 14 червня, підірвали автомобіль біля входу в готель Posh Treats, після чого увірвалися в розташований неподалік ресторан Pizza House, де захопили заручників.

Раніше повідомлялося про мінімум 17 загиблих і 26 поранених. dpa повідомляло, що 12 людей були вбиті і 30 постраждали. Серед жертв є іноземці, зокрема - один сирієць.

Відповідальність за напади взяло на себе екстремістське угруповання "Аш-Шабаб".

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-