Юридичний комітет Сенату США має намір окремо розслідувати звільнення Комі

Юридичний комітет Сенату США має намір окремо розслідувати звільнення Комі

Укрінформ
Голова Юридичного комітету Сенату США республіканець Чак Гресслі заявив, що має намір дослідити будь-які дії, які могли вплинути на розслідування ФБР, у тому числі встановити всі факти, що призвели до звільнення Джеймса Комі з поста директора ФБР.

Про це він повідомив у офіційному листі старшому члену Комітету Дайан Фейнштейн, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ви і я згодні, що американський народ заслуговує знати повністю всі спроби втручання як у наші демократичні процеси, так і в неупереджене правосуддя. Юридичний комітет зобов'язаний повністю розслідувати всі можливі партійні втручання в слідчі дії правоохоронних органів", - зауважив Гресслі у листі

Він висловив переконання, що повне розслідування фактів, обставин і підстав звільнення Комі дасть буде зроблене на спільній двопартійної основі.

"Оцінюючи обставини звільнення містера Комі, Комітет неодмінно потребує повного вивчення всіх цих питань", - наголосив сенатор.

У цьому зв'язку він підкреслив, що Комітет має намір заслухати свідків по цій справі, особливо тих, кого екс-директор ФБР назвав під час слухань 8 червня в Комітеті з питань розвідки американського Сенату. "З огляду на резонансний характер цих запитів, свідки можуть не виявити бажання добровільно брати участь у слуханнях. Проте, вони мають бути опитані", - зауважується в листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-