Держдума взялася за закон про заборону анонімності у месенджерах

Держдума взялася за закон про заборону анонімності у месенджерах

Укрінформ
Держдума у середу ухвалила в першому читанні законопроект, що регулює діяльність месенджерів.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Законопроект, зокрема, покладає на "організатора обміну миттєвими повідомленнями" обов'язок забезпечувати передачу електронних повідомлень лише тих користувачів мережі Інтернет, які ідентифіковані у порядку, що встановлюється урядом РФ.

Закон також зобов'язує обмежувати на вимогу Роскомнагляду масове розсилання, яке містить інформацію, що порушує законодавство РФ. Одночасно був прийнятий у першому читанні законопроект, який зобов'язує операторів стільникового зв'язку перевіряти паспортні дані абонентів під час продажу SIM-карт.

Законопроект про мессенджери був внесений на розгляд 24 травня. Документ забороняє надавати послуги користувачам, особа яких не встановлена. Чіткий порядок ідентифікації встановить уряд, але передбачається, що це відбуватиметься за номером телефону, який має бути "прив'язаний" до паспорту.

Дія законопроекту поширюється лише на офіційно зареєстровані у Росії месенджери. Поки що у реєстрі немає ані телеграму, ані WhatsApp. За відмову реєструватися Роскомнагляд може блокувати доступ до мессенджерів, як це було із китайським WeChat.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-