Держдума дала добро на масове знесення будинків у Москві

Держдума дала добро на масове знесення будинків у Москві

Укрінформ
Державна дума РФ ухвалила у третьому читанні законопроект про масове розселення та знесення житлових будинків у Москві за програмою реновації.

За документ проголосувало 399 депутатів, проти - двоє, один депутат утримався, повідомляє "Медуза".

"Під час обговорення у Думі законопроект було значно змінено, поправки були прийняті у другому читанні 9 червня. Так, з документу виключили положення про те, що власники квартир у будинках, що зносяться, не можуть оскаржувати рішення про розселення у суді", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього власникам надали право вибору між рівнозначним (за житловою площею) та рівноцінним (за ринковою вартістю) житлом у нових будинках. Передбачена можливість отримання грошової компенсації замість квартири у будинку, що зноситься.

Федеральний законопроект також закріплює порядок включення будинків до списку на знесення за підсумками голосування власників квартир. При цьому саме голосування розпочалося 15 травня, ще до схвалення законопроекту.

Перед голосуванням за законопроект у третьому читанні біля будівлі Держдуми розпочалася акція протесту, поліція затримала 11 осіб. Серед затриманих опинився лідер московського "Яблука" Сергій Мітрохін.

На початку 2017 року мер Москви Сергій Собянін заручився підтримкою у президента РФ Володимира Путіна на проведення програми масового знесення будинків, які, на думку міського голови, скоро дійдуть до аварійного стану. У попередній список на знесення потрапили 4,5 тисячі будинків. Вартість програми оцінюється у 3 трильйони рублів.

Програма реновації викликала масові протести з боку москвичів, наймасштабніша акція проти знесення пройшла 14 травня. Після цього в законопроект, що розглядається Думою, були внесені зміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-