Російський опозиціонер Яшин отримав 15 діб за

Російський опозиціонер Яшин отримав 15 діб за "непокору поліції"

Укрінформ
Тверський суд Москви призначив російському опозиціонерові Іллі Яшину покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту за нібито непокору поліції на акції протесту в центрі столиці РФ 12 червня.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Визнати Яшина винним в здійсненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 19.3 КоАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції) і призначити йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту", - оголосила рішення суддя Алеся Орєхова.

У суді опозиціонер заявив, що поліцейські затримали його "через три хвилини після виходу з метро".

"Ніяких гасел я не вигукував, протиправних дій не здійснював. Я встав на бордюр у будівлі "Вістей" і просто спостерігав за тим, що відбувається. Рапорти співробітників поліції я вважаю сфальсифікованими", - повідомив Яшин.

В ході засідання суд відмовився узяти відведення, про яке просив адвокат опозиціонера, оскільки, на його думку, суддя має особисту зацікавленість у винесенні тієї або іншої ухвали у цій справі.

Яшина було затримано напередодні в центрі Москви під час акції протесту, не погодженої з міською владою. Причину затримання, за словами опозиціонера, поліцейські йому назвати відмовилися.

Раніше у вівторок Тверський суд за аналогічною статтею КоАП призначив 15 діб адміністративного арешту активістові і політикові Марку Гальперіну.

Всього в Москві, де несанкціонована акція проти корупції проходила на Тверській вулиці, 12 червня було затримано, за даними «ОВД-Инфо» 866 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-