Адвокати Шаріної оскаржили її вирок

Адвокати Шаріної оскаржили її вирок

Укрінформ
Адвокати колишнього директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, засудженої до 4 років ув'язнення умовно, направили апеляційну скаргу на вирок до Міщанського суду Москви.

Про це заявив адвокат Іван Павлов, повідомляє "Інтерфакс".

"Унікальність справи Шаріної полягає в тому, що усі порушення, про які ми говоритимемо в апеляційній інстанції, настільки очевидні, що для того, щоб їх не побачити, недостатньо закрити очі, потрібно ще замружити совість", - прокоментував подання скарги Павлов.

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес над Шаріною почався в листопаді минулого року, їй інкримінували розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності і розтрату.

Держзвинувачення попросило призначити Шаріній у справі про екстремізм і розтрату засобів встановлення покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі умовно. В результаті Міщанський суд Москви призначив Шаріній покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі умовно. Крім того, Шаріній призначено випробувальний термін на чотири роки. Позов нібито потерпілої сторони - Бібліотеки української літератури - можливо, буде розглянуто окремо.

В період слідства і судового процесу Шаріна знаходилася під домашнім арештом. На початку лютого захист Шаріної звертався до Страсбурзького суду із скаргою на умови її домашнього арешту (при транспортуванні в автозаці вона отримала травму хребта).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-