ЗМІ: У Москві затримали шістьох учасників антикорупційної акції, у Пітері - 150

ЗМІ: У Москві затримали шістьох учасників антикорупційної акції, у Пітері - 150

Фото
Укрінформ
Співробітники поліції затримали в понеділок на Тверській вулиці у Москві щонайменше шістьох учасників антикорупційної акції, організованої Олексієм Навальним.

Про це повідомляє РБК.

«Двоє перших затриманих у руках тримали плакати. На одному з них було написано: «Росія проти корупції», інший активісти розгорнути не встигли. Також до відділення поліції було доставлено ще четверо чоловіків. Всіх їх затримали у кафе швидкого харчування McDonald's біля станції метро «Пушкінська», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, в даний момент там перебувають близько 200 людей, у деяких з них у руках російські прапори, при цьому співробітники правоохоронних органів затримують всіх з плакатами. Самі учасники акції не пручаються. Спецзасобів для розгону демонстрантів і кийків поліція поки не застосовує.

Водночас пітерський портал «Бумага» повідомляє, що в Санкт-Петербурзі співробітники ОМОН оточили учасників антикорупційної акції на Марсовому полі і почали їх затримувати. За даними місцевих ЗМІ, затримано більше 150 людей. Всього на Марсовому полі перебувають 2 тисячі осіб, люди продовжують підходити.

«Люди біжать від ОМОНу, щоб не потрапити в оточення і не бути затриманими, падають один на одного, тиснява, по шляху гублять телефони», - пише «Фонтанка».

Раніше повідомлялося, що в Москві перед початком акції проти корупції затримали російського опозиційного політика Олексія Навального.

Як повідомлялося, 12 червня більш як у 210 містах Росії прихильники Навального мають намір вийти на антикорупційні акції.

Фото: @openrussia_org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-